Maak kennis met marktleider Maasdam

Computervloeren in datacenters

  • Onze eigen engineeringsafdeling
  • Het hele proces onder één dak
  • Meer dan 1.000.000 m2 geleverd en geïnstalleerd
  • Onbegrensde toepassingsmogelijkheden

Één computervloer: vele functies

Een computervloer (ook wel verhoogde vloer, montagevloer of installatievloer) is misschien wel het meest onmisbare onderdeel in de bouw van een datacenter. Onder de vloer worden namelijk complete installaties verwerkt. Er zijn echter meer redenen waarom alle moderne datacenters voorzien zijn van computervloeren, bijvoorbeeld:

  1. Koeling en luchtbehandeling

    Om de temperatuur op peil te houden en de luchtcirculatie te reguleren, worden speciale ventilatieroosters toegepast in de vloeren.

  2. Statische elektriciteit voorkomen

    Een antistatische toplaag over de vloeren voorkomt wrijving, die statische elektriciteit opwekt. Bovendien gaat deze laag ook stofvorming in een datacenter tegen.

Een computervloer wordt rechtstreeks op de ondervloer aangebracht. Het is daarbij niet noodzakelijk dat de ondervloer effen is, omdat de computervloer waterpas gesteld kan worden met behulp van speciale vijzels. Dit zorgt voor een zeer stabiele basis voor gevoelige racks en andere apparatuur. Een deklaag (met bijbehorende lange droogtijd) is niet nodig, wat leidt tot belangrijke besparingen in tijd en geld. Direct na de installatie kunnen de racks en de servers al geplaatst worden.

Oplossingen op maat

Onze soorten en maten vloeren variëren in materiaal, dikte, puntbelasting, brandreactie en –weerstand. Verschillende kwaliteiten van onze computervloeren zijn uitstekend geschikt voor zowel de elektrostatische lading waar u mee werkt, als de hoge puntbelasting die ontstaat door de racks met servers. We denken graag met u mee over de uitvoering van de computervloer en de manier waarop u daar nu en in de toekomst gebruik van kunt maken.

Bekijk ons assortiment met verhoogde vloeren. Voor elke vraag hebben wij een toepassing op maat!

Een greep uit onze opdrachtgevers

Ontzorgen met onze kennis én ervaring

Maasdam levert computervloeren voor datacenters aan (inter)nationaal opererende klanten en grote organisaties die zoeken naar niets minder dan de best passende computervloer. Dit kunnen we, omdat we al meer dan 30 jaar ervaring hebben op dit gebied. Bovendien zitten al onze specialisten onder één dak. Ze bewaken het gehele proces en denken graag mee over de technische specificaties, om te komen tot technisch haalbare en betaalbare oplossingen. De vloeren worden in onze fabrieken volledig op maat gemaakt, volgens de specifieke wensen en eisen van de klant.

Dankzij zoveel kennis en ervaring, mogen we onszelf met recht marktleider op het gebied van computervloeren in datacenters noemen. Jaarlijks ontzorgen we meer dan 500 opdrachtgevers door het proces, van ontwerp tot en met realisatie, uit handen te nemen. Gedurende het project sturen wij op duidelijke communicatie, korte lijnen en één centraal aanspreekpunt.

Het proces van Maasdam

Drie stappen bij computervloeren in datacenters

Uw project doorspreken?

Vrijblijvend oriënteren op de mogelijkheden van een verhoogde vloer? Kom eens langs en bekijk onze verschillende vloeren! Spreek direct uw project door met een van onze experts.

Kwaliteit én snelheid

Bij de installatie van computervloeren in een datacenter is zowel snelheid als kwaliteit cruciaal. Het is niet vanzelfsprekend dat dit altijd goed samen gaat. Bij Maasdam blijkt het echter keer op keer wél mogelijk: een snelle installatie met behoud van kwaliteit.

Wij begrijpen dat, wanneer het om datacenters gaat, tijd geld is. Daarom werken we met getoetste processen en zo efficiënt mogelijk en zorgen zo dat u snel door kunt met de installatie van racks en servers. We kunnen deze efficiënte manier van werken garanderen, omdat al onze specialisten onder één dak zitten. Zij nemen het gehele proces uit handen. Dat is voor ons geen hogere wiskunde, dankzij onze technische expertise: we begrijpen precies wat wel en wat niet mogelijk is tijdens de installatie. Bovendien hebben we daar onze jarenlange ervaring voor.

Wat zijn uw mogelijkheden?

Wilt u meer weten over computervloeren in datacenters en de verschillende mogelijkheden? Neem contact op met onze specialisten. Zij vertellen graag over toepassingen in andere datacenters en de mogelijkheden in uw situatie. Bovendien rekent onze engineeringsafdeling graag met u mee. Zo maakt u een goed onderbouwde keuze voor een computervloer.

Laat ons meedenken met uw project

Onze experts denken graag met u mee. Neemt u gerust contact met ons op om eens (vrijblijvend) te spreken over uw project en de mogelijkheden van een verhoogde vloer!

Laat uw gegevens achter
Contact binnen één werkdag